Șarba
Șarba este un soi obținut la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Odobești prin încrucișarea soiurilor Tămâioasă Românească și Riesling Italian, omologat în 1972. Plantații de șarbă găsim cu precădere în această zonă.
Vinurile prezintă arome intense florale, în special trandafiri, tei și busuioc, dar și de miere de albine.
Vinul se recomandă a fi consumat tânăr, la 6-8°C. Poate fi servit cu gustări, pește, moluște, ficat de rață sau gâscă, brânză de capră, ciuperci și carne albă.
Ș – S cu virgulă
Acest semn diacritic se folosește exclusiv în limba română. Totuși, pentru că multe sisteme nu pot afișa corect litera S cu virgulă, ea se înlocuiește adesea cu litera S cu sedilă, Ş sau ş. Litera S cu sedilă este de fapt proprie unor limbi precum turca.
În anul 2003 un consiliu științific al Institutului de Lingvistică al Academiei Române a stabilit că semnul corect este virgula, nu sedila.
Șarba
Șarba este un soi obținut la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Odobești prin încrucișarea soiurilor Tămâioasă Românească și Riesling Italian, omologat în 1972. Plantații de șarbă găsim cu precădere în această zonă.
Vinurile prezintă arome intense florale, în special trandafiri, tei și busuioc, dar și de miere de albine.
Vinul se recomandă a fi consumat tânăr, la 6-8°C. Poate fi servit cu gustări, pește, moluște, ficat de rață sau gâscă, brânză de capră, ciuperci și carne albă.
Ș – S cu virgulă
Acest semn diacritic se folosește exclusiv în limba română. Totuși, pentru că multe sisteme nu pot afișa corect litera S cu virgulă, ea se înlocuiește adesea cu litera S cu sedilă, Ş sau ş. Litera S cu sedilă este de fapt proprie unor limbi precum turca.
În anul 2003 un consiliu științific al Institutului de Lingvistică al Academiei Române a stabilit că semnul corect este virgula, nu sedila.